ГлавнаяРегистрацияВход
Гость
Форма входа
Логин:
Пароль:
Меню сайта

Поиск

Календарь
«  Декабрь 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031


Статистика

Главная » 2022 » Декабрь » 05
     Почалась зима, не встигли ми оговтались від попередніх обстрілів, як почалось знову. Треба думати, як жити далі. Звісно важко прогнозувати подальші події, те, що нижче викладено - рекомендації, які можуть стати корисними. Я сподіваюсь, що більшість з викладеного не знадобиться, але знати це потрібно, щоб розуміти як діяти у разі необхідності.

Зв’язок. Як вже бачили його може не бути. ЗОВСІМ! На будинку постійно є черговий (консьєрж), до якого передається вся поточна інформація. Додаткові канали зв’язку з екстреними службами будуть оперативно викладатись у спільноту будинку та на дошку оголошень ОСББ (біля ліфтів)

Електроенергія. У нашому будинку все на електриці. Будинок має два вводи. Важливе обладнання (ліфти, насоси, аварійне освітлення) включені через АВРи і автоматично перемикаються на робочий ввод. Квартири під’єднанні до конкретного вводу, тому і виникають ситуації коли у одних світло є, а у інших немає. Якщо електроенергії немає тільки по одному вводу – на першому поверсі можна буде скористатися розетками. У разі повного відключення електроенергії на строк більше доби підзарядити пристрої можна буде в пунктах обігріву, метро, торгівельних центрах, також будемо намагатись по графіку подавити електрику на розетки першого поверху.

Опалення. Зменшуйте споживання електроенергії! Доки є централізоване теплопостачання – використовуйте його! У разі припинення електропостачання і наявності централізованого теплопостачання робота системи опалення буде підтримуватись на мінімальному рівні за рахунок генератору. Зберігайте тепло: тримайте зачиненими двері виходу з коридору до ліфтів та на сходові клітини (всі поверхи мають ДВІ двері виходу на теплі сходи, одну, що без замку краще зачиняти навіть у разі повної відсутності електрики), це дозволить уникнути злиття системи. У нас теплий будинок, навіть при повній зупинці теплопостачання при температурі на вулиці -15 він може зберігати температуру вище +4 тиждень і більше. При зменшенні температури по будинку нижче +4 терміново будуть зливатись системи опалення, ХВП і ГВП. Каналізацією теж з цього часу користуватись заборонено. У разі виникнення такої надзвичайної ситуації будуть відкриті пункти обігріву і має початись евакуація населення.

Вода. За наявності централізованого постачання води, окрім випадку злиття систем, навіть при повному відключенні електроенергії, по першій зоні (до 13-го поверху) вода буде. Друга зона (14 поверх і вище) будемо намагатись давати воду раз на добу. У випадку злиття систем водопостачання припиняється. У разі виникнення такої надзвичайної ситуації будуть відкриті пункти обігріву. Також будуть працювати бювети. Заздалегідь подбайте про запас питної та технічної води.

ГВП. Зменшуйте споживання електроенергії! Доки є централізоване теплопостачання – використовуйте централізоване постачання гарячої води. Бойлери є одним з найбільших споживачів електроенергії у квартирі і вони вмикают ... Читать дальше »
Просмотров: 137 | Добавил: Michael | Дата: 05.12.2022


  Михаил Адаменко  © 2024
Бесплатный хостинг uCoz