ГлавнаяРегистрацияВход
Гость
Форма входа
Логин:
Пароль:
Меню сайта

Поиск

Календарь
«  Декабрь 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031


Статистика

Главная » 2022 » Декабрь » 5 » Порядок дій на випадки надзвичайних ситуацій
20:36
Порядок дій на випадки надзвичайних ситуацій
     Почалась зима, не встигли ми оговтались від попередніх обстрілів, як почалось знову. Треба думати, як жити далі. Звісно важко прогнозувати подальші події, те, що нижче викладено - рекомендації, які можуть стати корисними. Я сподіваюсь, що більшість з викладеного не знадобиться, але знати це потрібно, щоб розуміти як діяти у разі необхідності.

Зв’язок. Як вже бачили його може не бути. ЗОВСІМ! На будинку постійно є черговий (консьєрж), до якого передається вся поточна інформація. Додаткові канали зв’язку з екстреними службами будуть оперативно викладатись у спільноту будинку та на дошку оголошень ОСББ (біля ліфтів)

Електроенергія. У нашому будинку все на електриці. Будинок має два вводи. Важливе обладнання (ліфти, насоси, аварійне освітлення) включені через АВРи і автоматично перемикаються на робочий ввод. Квартири під’єднанні до конкретного вводу, тому і виникають ситуації коли у одних світло є, а у інших немає. Якщо електроенергії немає тільки по одному вводу – на першому поверсі можна буде скористатися розетками. У разі повного відключення електроенергії на строк більше доби підзарядити пристрої можна буде в пунктах обігріву, метро, торгівельних центрах, також будемо намагатись по графіку подавити електрику на розетки першого поверху.

Опалення. Зменшуйте споживання електроенергії! Доки є централізоване теплопостачання – використовуйте його! У разі припинення електропостачання і наявності централізованого теплопостачання робота системи опалення буде підтримуватись на мінімальному рівні за рахунок генератору. Зберігайте тепло: тримайте зачиненими двері виходу з коридору до ліфтів та на сходові клітини (всі поверхи мають ДВІ двері виходу на теплі сходи, одну, що без замку краще зачиняти навіть у разі повної відсутності електрики), це дозволить уникнути злиття системи. У нас теплий будинок, навіть при повній зупинці теплопостачання при температурі на вулиці -15 він може зберігати температуру вище +4 тиждень і більше. При зменшенні температури по будинку нижче +4 терміново будуть зливатись системи опалення, ХВП і ГВП. Каналізацією теж з цього часу користуватись заборонено. У разі виникнення такої надзвичайної ситуації будуть відкриті пункти обігріву і має початись евакуація населення.

Вода. За наявності централізованого постачання води, окрім випадку злиття систем, навіть при повному відключенні електроенергії, по першій зоні (до 13-го поверху) вода буде. Друга зона (14 поверх і вище) будемо намагатись давати воду раз на добу. У випадку злиття систем водопостачання припиняється. У разі виникнення такої надзвичайної ситуації будуть відкриті пункти обігріву. Також будуть працювати бювети. Заздалегідь подбайте про запас питної та технічної води.

ГВП. Зменшуйте споживання електроенергії! Доки є централізоване теплопостачання – використовуйте централізоване постачання гарячої води. Бойлери є одним з найбільших споживачів електроенергії у квартирі і вони вмикаються одразу після відновлення електропостачання, всі разом, що призводить до перенавантаження і аварійних відключень. Як наслідок – цілком ймовірна ситуація, що і вода не нагрілась і світло знову вимкнулось. Крім цього циркуляція ГВП запобігає замерзанню труб і додатково обігріває будинок. Циркуляція ГВП буде підтримуватись по графіку навіть при повному відключенні електропостачання.

Каналізація. Зменшення обсягу злиття води у каналізацію збільшує загрозу її забиття і замерзання. Велике прохання зливати у каналізацію з достатньою кількістю води, особливо під час відсутності водопостачання або не користуватись каналізацією до відновлення водопостачання. У разі забиття і замерзання каналізації подача води по цим стоякам буде припинена, а аварійно-відновлювальні роботи можливо проводити тільки після розмерзання труб.

Генератори. Не зможуть забезпечити нормального функціонування всіх систем будинку, тим паче не буде постачання електрики у квартири за рахунок генераторів. Генератори використовують для підтримки мінімального функціонування систем будинку по черзі та проведення аварійно-відновлювальних робіт. Держава обіцяє компенсувати 75% вартості генератору, ціна яких не перевищує 80 000грн., генератори вже давно у великому дефіциті і значно подорожчали. За такі гроші можливо придбання генератору на три фази потужністю 5-8кВт. Вартість паливо-мастильних матеріалів не відшкодовується! Крім цього у разі погіршення ситуації цілком можливе припинення й тепло та водопостачання, а також дефіцит паливо-мастильних матеріалів.


Пункти обігріву (пункти незламності). У разі погіршення ситуації почнуть працювати принаймні у всіх школах. Повний перелік з адресами буде викладено у спільноту будинку та на дошку оголошень ОСББ (біля ліфтів) У цих пунктах можна буде зігрітись, зробити чай, підзарядити пристрої, отримати первинну медичну допомогу та консультації щодо подальших дій, скористатись зв’язком.

Ще раз наголошую, є надія, що вищевикладене ніколи не знадобиться, але потрібно розуміти в яких ситуаціях що робити.

Всі разом ми переможемо, допомагаючи і підтримуючи один одного!


Просмотров: 136 | Добавил: Michael
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

  Михаил Адаменко  © 2024
Бесплатный хостинг uCoz