ГлавнаяРегистрацияВход
Гость
Форма входа
Логин:
Пароль:
Меню сайта

Поиск

Календарь
«  Февраль 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28


Статистика

Главная » 2022 » Февраль » 15 » Соціологічне опитування
14:38
Соціологічне опитування
     До 21 лютого 2022 триває соціологічне опитування співвласників будинку. Прохання заповнити і віддати листи консьєржам, лишити у скриньці ОСББ або прислати фото на вайбер +380630613110. Бланк можна завантажити за цим посиланням або взяти у кишені дошки об'яв ОСББ біля ліфтів.

Щорічне соціологічне опитування проводиться з метою оцінки діяльності ОСББ у минулому році та визначення пріоритетів на цей рік. Кошторис на рік складається з урахуванням підсумків даного опитування. Обговорення питань та спілкування – у спільноті Viber «ОСББ ХШ182 модератор ПРАВЛІННЯ ОСББ»
Окрім опитування даний лист містить також окремо повідомлення про проведення зборів. Це вимога закону «Про ОСББ». Підписуючи його Ви підтверджуєте, що повідомлені про час і дату проведення загальних зборів.

Коротко про підсумки 2021 року.
Продовження пандемії COVID19 має наслідки і у нас. Ми втратили два найбільших орендаря будинку: салон краси та кав’ярню. Оренда кав’ярні відновлена на протязі місяця (хоч зараз вона і не працює, але оренда нам сплачується), а пропозицій на все приміщення салону краси немає до цього часу. Тому відразу було вирішено шукати орендарів для цього приміщення також покімнатно. Одну кімнату здали одразу, другу нещодавно, стосовно третьої йде узгодження договору з потенційним орендарем.
Незважаючи на це надходжень за рік більше ніж планувалось на 22 810грн., а витрати на 49 634грн. менше запланованих. Із запланованого не здійснили тільки заміну тимчасового паркану на постійний, оскільки Теплоенерго та Водоканал двічі розривали навколо будинку і їх роботи ще не завершено. Замість цього зробили косметичний ремонт поверхів, та коридорів на загальний балкон. За рік також замінено вхідні двері у під’їзд будинку, встановлено паркувальні стовпчики, виграно декілька судових справ, стягнуто борг по сплаті загальнообов’язкового цільового внеску у найбільших боржників, змінено умови оренди місць для зберігання велосипедів та автомобільних шин, що дало можливість користуватись сервісом усім бажаючим співвласникам, створено резервний фонд. А головне – обслуговування будинку здійснювалось своєчасно і якісно, так як це і повинно бути. За одним з найнижчих по Києву тарифів 5,35грн./м2 з яких 0,5грн. копійок відраховується до резервного фонду. Кошти з резервного фонду не витрачались.

По суті питань опитування.
Єдине питання, що знову піднімалось групою мешканців будинку – обмеження в'їзду на парковку будинку «чужих» автомобілів. Нормальне бажання мати можливість поставити своє авто біля свого будинку, однак є речі, які доведеться враховувати: у будинку немає своєї прибудинкової території, тому за законом цією територією мають право користуватись усі мешканці міста; можна ввести певні обмеження (встановити шлагбауми), але для цього потрібно рішення кваліфікованої більшості співвласників будинку (75%) і воно може бути оскаржене з відповідними наслідками; чиє авто вважати «чужим», скільки авто на одну квартиру або офіс можуть одночасно знаходитьсь на території і як це контролювати; і головне – за шлагбаум можна буде поставить 37 машин, а у мешканців будинку їх більше 120 + гості, відвідувачі офісів та працівники.


Просмотров: 274 | Добавил: Michael
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

  Михаил Адаменко  © 2024
Бесплатный хостинг uCoz